HEDEMORA PISTOLSKYTTEKLUBB

www.hedemorapk.se

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

Börja med pistolskytte!

Vi anordnar två grundutbildningar i pistolskytte per år, med max sju deltagare per tillfälle. Att det är begränsat till sju deltagare vid två tillfällen per år beror på antalet tillgängliga klubbvapen och skjutplatser. Stor efterfrågan och begränsat antal platser har lett till att det idag är kö till utbildningen, och med det råder viss väntetid. Men håll ut, det är värt det!

Grundutbildningen sträcker sig över 4-6 kurstillfällen där teori och praktik varvas. Utbildningen avslutas med ett prov som vid godkänt resultat ger dig ett pistolskyttekort. Pistolskyttekortet måste du ha för att få deltaga i tävlingar utanför klubben.

När du har klarat av grundutbildningen och ansökt om medlemskap får du börja träna på måndagar under handledning av den skjutledare som finns på plats. Sommartid bedrivs träningen på Backa skjutbana, och vintertid på skjutbanan i Vasahallen.

Pris för grundutbildningen, inklusive kursmaterial och ammunition: ca 1500 kr

Är du intresserad av att gå grundutbildningen så kontaktar du utbildningsansvarig via Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen och bifogar fullständigt namn, adress, personnummer, telefonnummer och e-postadress.

Om licenser

För kunna söka licens är det några krav du måste uppfylla. Du måste vara aktiv medlem i en pistolskytteklubb i minst 6 månader, ha skjutit guldfordringar, och självklart måste du också vara en laglydig och allmänt skötsam person. Samt ha betalat föreningsavgifter.

Förutsatt att du uppfyllt alla krav får du efter 6 månader söka licens på pistol/revolver i kaliber .22, licens på grövre kalibrar får du söka först efter 12 månaders aktivt medlemskap. Vid licensansökan krävs att du bifogar ett aktivitetsintyg från din klubb.

Aktivitetsintyg

Intyg som klubben utfärdar där man intygar att du är och har varit aktiv som skytt under minst 6 månader och klarat av dina guldfordringar. Med aktiv avses här att du har tränat, tävlat och deltagit i klubbens aktiviteter. Intyget skickar du med när du söker licens. Klubben kommer inte att skriva ut ett intyg till en person som beter sig på ett sådant sätt att denne kan anses olämplig att inneha vapen, även om denne uppfyller alla andra krav. Här kan du läsa mer om vad som gäller för att få ett intyg.

Guldfordringar

Du måste under året du avser söka licens, ha uppfyllt fodringarna för Svenska pistolskytteförbundets guldmärke. Vilket omfattar såväl precisionsserier mot tioringad tavla, som tillämpningsserier mot figurtavla.

 

Logga in

Registrering

Då det har varit problem med spamrobotar som registrerar sig på sidan har vi för tillfället blivit tvungna att stänga av den funktionen.

Kontakta webbredaktören om du vill registrera dig.

Observera att du måste vara medlem i Hedemora PK för att få registrera dig.


Kalender

Inga evenemang

Hedemora Pistolskytteklubb Logotyp

Öppettider i Vasahallen

Mån-tis 06.15 - 21.00
Ons 15.00 - 21.00
Tor-fre 06.15 - 21.00
Lör 08.00 - 16.00
Sön 08.00 - 21.00

Reducerade öppettider maj-augusti, se hemsidan för mer info.

Skjuttider i Backa

Mån-fre 09.00 - 21.00
Lör-sön 09.00 - 18.00

Förbjudet att bruka magnumladdad ammunition under hela juli månad. Totalt skjutförbud råder under större helgdagar. Läs vilka helgdagar som berörs här.