Är du intresserad av att börja skjuta?

Att skjuta pistol är någonting som passar de allra flesta. Förutom själva utmaningen att hela tiden utvecklas och hålla sig på en jämn nivå inom skyttet så blir du också en del av en förening och en skyttegemenskap som också är värdefull för många människor. Även om skyttet i sig är en individuell gren så präglas skyttet av stor gemenskap.

Du väljer själv vilken nivå du vill lägga skyttet på. En del vill tävla och nå bättre resultat, en del för att få umgås i en gemenskap och andra för att ägna sig en stund till djup koncentration för att utmana sig själv och släppa vardagen.

För att kunna bli medlem i Hedemora Pistolskytteklubb så krävs det ganska så mycket. Du ska först och främst vara en pålitlig, omdömesgill och laglydig. Du ska bidra till föreningens syfte och för övrigt vara en god representant för skyttesporten.

För de allra flesta börjar vägen till medlemskap genom att delta i en nybörjarkurs. Detta är ett krav för att du ska lära dig grunderna i sporten och säker vapenhantering. Du ska uppvisa skjutskicklighet genom att uppnå vissa grundkrav. När du gjort detta kan du ansöka om medlemmskap i föreningen och om alla kriterier är uppfyllda så kan du bli antagen som medlem.

Mer om våra nybörjarkurser och hur du ansöker om medlemsskap hittar du i menyvalen.